Over Henk

Passie voor emotie gedragen muziek

Het is de zomer van 1968. Ik ben net tien jaar oud als ik met het jongenskoor van de Oosterhoutse Nachtegalen naar Italië mag. Na afloop van het concert word ik door een dankbaar oud vrouwtje – ik herinner me nog dat ze geheel in zwart is gekleed – een zingende Engel (Bengel) genoemd. Dat optreden is mijn eerste ervaring met ‘emotie gedragen muziek’. Daar, op die zomeravond, ontstaat mijn passie.

Toch kies ik jaren later, op advies van mijn ouders, een ‘gewoon’ vak omdat dit (volgens hen) meer maatschappelijke zekerheden biedt. Gaandeweg leid ik meer en meer een dubbelleven. Enerzijds ben ik als zelfstandig ondernemer werkzaam , en anderzijds als klassiek zanger in vele uitvoeringen van opera’s tot concerten en musicals. In die tijd vechten welvaart en welzijn om voorrang.  mijn hart is en blijft bij de muziek.

Vandaag de dag geeft het een bijzonder gevoel van voldoening om als zg uitvaartzanger aan een afscheidsplechtigheid, mijn bijdrage te mogen leveren.

De reacties zijn  hartverwarmend.en dat is voor mij de belangrijkste reden om dit te doen.

Met herkenbare en aansprekende muziekstukken zoals  bv  het Ave Maria wil ik graag bijdragen aan een gedenkwaardig afscheid van uw geliefde . Ik help u graag bij de keuze voor de nummers die passen bij de overledene. zie repertoirelijst op andere pagina.

Er is niets dat voorgoed verdwijnt,
als men de herinnering bewaart.